Отборите на Брентфорд и Манчестър Сити се изправят един срещу друг в единствения двубой за понеделник от програмата на 23-ия кръг на Премиър лийг. В английската столица сили ще премерят два тима с коренно различни цели през тази кампания. Спортното събитие е налично на Inbet.

Трите точки са повече от необходими за селекцията на Хосеп Гуардиола, която ще иска да се възползва максимално от развоя на събитията в дербито на върха между Ливърпул и Арсенал. Припомняме, че „гражданите“ са с мач по-малко спрямо своите големи конкуренти и имат всички шансове да защитят титлата си от изминалия сезон.

В лагера на Брентфорд все още цари разочарованието, след като „пчеличките“ поведоха на Тотнъм като гост, но изгубиха битката си срещу „шпорите“ в междинния кръг. Тогава второ попадение след завръщането си наниза Айвън Тони. Нападателят не превърна в реалност спекулациите за свой изходящ трансфер и до края на кампанията ще се бори за спасението на клуба.

През този сезон възпитаниците на Томас Франк регистрират леко отстъпление в представянето си, но и така са достатъчно костелив орех за всеки един по-класен опонент. А и нека споменем, че „пчеличките“ бяха единствената селекция, която през изминалия сезон записа дубъл от победи над Сити.

Гостите лесно надвиха Бърнли на „Етихад“ в сряда, с което продължиха серията си от шест мача без поражение. Отбелязаните 51 гола от началото на кампанията пък са доказателство, че „небесносините“ не са направили и крачка назад от своя несравним офанзивен стил. Очаквания да започне сред стартовите 11 има относно Ерлинг Холанд. Норвежецът имаше проблеми със стъпалото, които изненадващо го извадиха от строя за няколко месеца.

Срещу Бърнли обаче той записа игрови минути през втората част и няма да бъде изненада, ако заедно с Хулиан Алварес тероризират отбраната на Брентфорд още от първия съдийски сигнал.

За първи път от месеци, Хосеп Гуардиола няма проблеми с контузени играчи. Не такава е ситуацията при домакините. Ангажименти с националните си отбори имат – Сам Годос, Ониека и Йоан Уиса, докато с травми са Хенри, Хики, Мбуемо и Кевин Шаде. Надежди да се завърне на терена все пак има за дошлия под наем Серхио Регилон.

Inbet определя Манчестър Сити за фаворит в срещата, като коефициентът за успех на „гражданите“ е 1.42 спрямо 7.25 в полза на домакините от Брентфорд. Потенциално равенство на „Брентфорд Къмюнити Стейдиъм“, където главен съдия ще бъде Джарет Гилет, се оценява на 5.00. Inbet предлага MEGABOOST коефициенти за отделни пазари на това събитие. Сред тях са опциите: Първи голмайстор: Ерлинг Холанд или Айвън Тони на 2.50 вместо 1.90, или Манчестър Сити – Да спечели и двете полувремена: Да, на 3.60 вместо 3.15. Също така гол или асистенция на Бернардо Силва на 2.50 вместо 1.80, или първи гол преди 15-ата минута: Да, на 3.10 вместо 2.70. Опцията „Създай залог“ е валидна и за този мач от поредния кръг от английската Висша лига.

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на inbetcasino.com/отговорна-игра/

Заб.: Коефициентите са валидни към 17:16 часа на 3 февруари, 2024 година.