ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити се завърна на върха на класирането на Висшата лига, след като в мач от 24 кръг записа домакински успех с 2:0 над Евертън. За „гражданите“ това е десета поредна победа във всички турнири. Тимът на Пеп Гуардиола няма загуба вече 13 последователни срещи, като за последно отстъпи на Астън Вила с 0:1 на 6 декември в двубой от Висшата лига.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Гражданите“ дълго време не успяваха да пробият отбраната на Евертън. Това се случи за първи път едва в 71-ата минута, когато Ерлинг Холанд се разписа след асистенция на Нейтън Аке. 14 минути по-късно норвежецът отново беше точен. Този път сле пас на появилия се като резерва Кевин де Бройне. С тези две попадения Холанд спря головата си суша, продължила четири срещи.

С този успех Манчестър Сити събра актив от 52 точки и излезе на първо място в класирането. Вторият Ливърпул е с 51, но по-късно днес приема Бърнли. Третият Арсенал е с 49 и утре гостува на Уест Хям в лондонско дерби. Евертън е в зоната на изпадащите. „Карамелите“ са 18-и с 19 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!