Шампионът на Англия Манчестър Сити ще започне защитата на титлата си във Висшата лига с домакински мач срещу новака Саутхемптън. Това стана ясно след изтеглянето на програмата за новия шампионат в Премиършип, който започва на 18 август.
 
Подгласникът на “гражданите” от миналия сезон Манчестър Юнайтед стартира новото първенство с гостуване на Евертън. Градското дерби между “червените дяволи” и Сити ще бъде на 8 декември на “Етихад Стейдиъм”, а двубоят между двата отбора на “Олд Трафорд” е на 6 април.
 
Новият мениджър на Ливърпул Брендан Роджърс ще дебютира на поста си във Висшата лига с гостуване на Уест Бромич, където треньор е бившият наставник на “червените” Стив Кларк. Ливърпул, който не се представяше убедително у дома през миналия сезон, приема Манчестър Сити, Арсенал и Манчестър Юнайтед в първите си три домакински мача през новото първенство.
 
Победителят в Шампионската лига Челси стартира сезона с гостуване на Уигън. Арсенал почва с гостуване на Съндърланд. Дербито между двата тима е на 29 септември. “Артилеристите” срещат големия си съперник Тотнъм на 17 ноември. “Шпорите” тръгват през новия сезон с гостуване на Нюкасъл.
 
ПРОГРАМА ЗА 1 КРЪГ НА ВИСШАТА ЛИГА (18 АВГУСТ)
Арсенал – Съндърланд
Евертън – Манчестър Юнайтед
Фулъч – Норич
Манчестър Сити – Саутхемптън
Нюкасъл – Тотнъм
КПР – Суонзи
Рединг – Сток Сити
Уест Бромич – Ливърпул
Уест Хям – Астън Вила
Уигън – Челси
 
ПРОГРАМА ЗА 2 КРЪГ НА ВИСШАТА ЛИГА (25 АВГУСТ)
Астън Вила – Евертън
Челси – Нюкасъл
Ливърпул – Манчестър Сити
Манчестър Юнайтед - Фулъм
Норич – КПР
Саутхемптън – Уигън
Сток Сити – Арсенал
Съндърланд – Рединг
Суонзи – Уест Хям
Тотнъм – Уест Бромич