Манчестър Сити потвърди трансфера на нападателя Вилфред Бони. 26-годишният национал на Кот д'Ивоар подписа за 4,5 години, което ще го задържи в клуба до сезон 2018/19. Той ще носи фланелка с номер 14. По-рано сайтът на футболната федерация на родината му обяви сделката за готова, но има разминаване в срока на договора.

"Много съм щастлив, чест е да бъда тук и да започна това страхотно предизвикателство. За един футболист винаги е от голямо значение да бъде част от най-добрите отбори в света. Радвам се, че получавам този шанс. Очаквах с нетърпение всичко да приключи. Мисля, че взех страхотно решение. Манчестър Сити участва в Шампионската лига. Спомняте си вероятно, че в края на миналия сезон заяви, че ако напускам Суонзи, трябва да бъде в тим, който участва в този турнир. Много искам да играя в него и да го спечеля", коментира вече бившият футболист на Суонзи.

"Мотивиран съм да покажа най-доброто от себе си тук. Сити е голям клуб с великолепни футболисти, които притежавам много опит. Вярвам, че можем да постигнем много заедно."

Wilfried_010.jpg

bony_announcement_final.jpg