Манчестър Сити ще направи от Самуел Ето`о най-добре платения футболист на планетата, тъй като камерунецът ще получава по 250 000 паунда на седмица, пише в. “Сън”. Нападателят ще получава по 13 милиона паунда на година, ако се осъществи трансферът му за 25 милиона от Барселона.

“Ето`о има неземна оферта от Сити, която ще го превърне в най-добре платения футболист в света, заяви президентът на Барса Жоан Лапорта. – Той има желание да остана при нас, но е много трудно да се отхвърли подобно предложение.”
 
28-годишният Ето`о вкара 34 гола през миналия сезон, включително и първото попадение във вратата на Манчестър Юнайтед на финала на Шампионската лига, който Барселона спечели с 2:0.
 
Камерунецът има само още година от договора си с “блаугранас” и каталунците със сигурност биха предпочели да спечелят пари от трансфера му, отколкото да го изгубят като свободен агент през следващото лято.
 
Освен това за Барса ще е трудно да се пребори с офертата на “гражданите”, която удвоява заплатата на Ето`о. Заплащането на африканеца ще бъде по-голямо от това, което Кристиано Роналдо ще получава в Реал (Мадрид).
 
В същото време, Лапорта призна, че Барселона продължава да има интерес към играча на Ливърпул Хавиер Масчерано: “Той е близък приятел на Лео меси. Ще видим какво ще се случи, но Масчерано е играч, когото много харесвам.”/БЛИЦ