ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити официално представи хърватския национал Йошко Гвардиол, който подписа петгодишен договор. 21-годишният бранител преминава при „гражданите“ от РазенБалшпорт Лайпциг срещу 90 милиона евро (77 милиона паунда).

По този начин Гвардиол става вторият най-скъп защитник в историята, съобщава ВВС. На първо място в класацията е английският национал Хари Магуайър, за когото Манчестър Юнайтед плати 80 милиона паунда на Лестър през 2019 г..

Йошко Гвардиол игра за тима от Лайпциг през последните два сезона, след като през лятото на 2021 г. се присъедини към „червените бикове“ от Динамо (Загреб). Неговият трансфер в Манчестър Сити се очакваше още от отварянето на летния трансферен прозорец.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

„Винаги съм мечтаел да играя в Англия. Да премина в Манчестър Сити след изключително успешния сезон, който тимът направи, е огромна чест за мен. Всеки, който е гледал „гражданите“ през миналия шампионат, знае, че това е най-добрият отбор в света. Никак не е лесно да се спечели требъл с титлите от Висшата лига, ФА Къп и Шампионската лига“, заяви защитникът.

Йошко Гвардиол има 21 мача за националния отбор на Хърватия, на който помогна да завърши на трето място на Мондиал 2022 и на второ място в Лигата на нациите. Бранителят е второто ново попълнение на Манчестър Сити за това лято след своя сънародник Матео Ковачич, привлечен от Челси.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!