Манчестър Сити възкръсна след серията от шест последователни мача. „Гражданите“ прекъснаха най-дългата поредица без победа в треньорската кариера на Пеп Гуардиола след успех с 4:0 като гост на Уест Бромич в мач от 10 кръг на Висшата лига.

Героите за успеха на Манчестър Сити бяха Серхио Агуеро и Илкай Гюндоган. Аржентинецът и германският национал се отличиха с по два гола и една асистенция.

Агуеро откри резултата в 19-ата минута, след като беше изведен зад гърба на защитата от Гюндоган. Девет минути по-късно той вкара втория си гол в мача, след като овладя топката след грешка на защитата и с удар от границата на наказателното поле стреля точно в горния ляв ъгъл на вратата на Бен Фостър.

В 79-ата минута Серхио Агуеро подаде за попадението на Илкай Гюндоган, а в самия край на мача германският национал реализира второто си попадение след пас на Кевин де Бройне.

Успехът позволи на Манчестър Сити да се върне на първото място в класирането с 23 точки, колкото има и Арсенал. „Гражданите“ имат по-добра голова разлика. Ливърпул е трети с 20 точки, но и мач по-малко. Уест Бромич е 15-и с 10 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!