Манчестър Сити има интересен дългогодишен план за бъдещето на Лионел Меси, за да оптимизира печалбите си от очаквания предстоящ трансфер на аржентинеца при „гражданите“.

Според авторитетният в. „Таймс“, английският клуб има намерение да предложи на Меси възможността да играе в Ню Йорк Сити от МЛС в края на кариерата си, след като вече е поиграл за тима от "Етихад Стейдиъм". Така беше постъпено преди няколко години и с Франк Лампард.

Аржентинецът всъщност няма да е длъжен да играе за тима от Ню Йорк. Той ще получи възможност да си избере отбор от общо осемте в портфолиото на компанията „Сити Футбол Груп“.

Освен Манчестър Сити и Ню Йорк Сити, „СФГ“ притежава също така испанския Жирона, френския Троа, белгийския Ломел, където от януари ще е Филип Кръстев, уругвайския Монтевидео Сити Торке, австралийския Мелбърн Сити, индийския Мумбай Сити, японския Йокохама Маринос и китайския Съчуат Джюню.

Освен това Манчестър Сити ще предложи на аржентинеца и ролята на посланик на клуба, когато Меси реши да прекрати кариерата си.