Ерлинг Холанд вкара в дебюта си за Манчестър Сити, а попадението му се оказа единствено за успеха с 1:0 над Байерн. Малко след гола на норвежеца, който в четвъртък навърши 22 години, двата отбора бяха прибрани в съблекалните на стадион „Ламбо Филд“ в Грийн Бей (щат Уисконсин) заради буря. След това мачът беше доигран, но с намалено времетраене – 80 минути.

„Гражданите“ имаха превъзходство над Байерн през целия мач и играчите на германския гранд може да бъдат доволни, че се отърваха само с гола на Холанд в 12-ата минута. Баварците се превръщат в любима жертва за новото попълнение на Манчестър Сити. Норвежецът има и пет попадения срещу гранда от Мюнхен като играч на Борусия (Дортмунд).

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Малко преди почивката Холанд можеше да вкара втори гол, но ударът му беше блокиран. Възможности да се разпишат имаха още Кевин де Бройне, Джак Грийлиш и Родри, но изстрелите им минаха встрани от вратата. През второто полувреме резервният вратар на баварците Свен Улрайх спаси удар на Рияд Марез. Байерн също се отчете с няколко неточни удара, а попадение на Серж Гнабри в седмата минута беше отменено заради засада.

И за двата отбора това бяха последните летни контроли. На 30 юли на Байерн предстои гостуване на РазенБалшпорт (Лайпциг) за суперкупата на Германия. В същия ден Манчестър Сити играе срещу Ливърпул за трофея „Къмюнити Шилд“, а двубоят ще се проведе в Лестър заради ангажимента на „Уембли“ с европейското първенство за жени.

БАЙЕРН – МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1
0:1 Ерлинг Холанд (12)

Байерн: Нойер (41-Улрайх), Павар (71-Нианзу), Упамекано (52-Де Лихт), Ернандес (71-Станишич), Коман (41-Мазрауи), Кимих, Забицер (52-Гравенберх), Дейвис (71-Ванер), Гнабри (71-Видович), Мюлер (71-Зиркзи), Сане (52-Мусиала)

Манчестър Сити: Едерсон, Диас (52-Уокър), Аке, Уилсън-Есбранд (76-Люис), Де Бройне, Родри, Силва (65-Филипс), Марез (65-Палмър), Холанд (41-Алварес), Грийлиш

Грийн Бей, ст. „Ламбо Фийлд“ - 78 128 места
Съдия: Матю Томпсън
Жълти картони: Кимих, Павар, Ернандес (Байерн); Кансело, Филипс (Манчестър Сити)