Манчестър Юнайтед се класира за четвъртия кръг на Купата на Лигата в Англия, след като победи като домакин с 3:1 Мидълзбро. Мениджърът на “червените дяволи” даде шанс за изява на футболисти, които са играли в по-малко срещи от началото на сезона във Висшата лига. В 25-ата минута лекувалият дълго време контузия португалски национал Кристиано Роналдо даде гол аванс за Манчестър Юнайтед, но веднага след почивката в 56-ата минута Алън Джонсън изравни за 1:1. В 60-ата минута звездата Роналдо бе заменен, а само 6 минути по-късно Емануел Погатец от Мидълзбро получи директен червен картон за груб фаул, след който на играч от домакините дълго време бе оказвано медицинска помощ, заради което срещата бе удължена в края с 9 минути. В 79-ата минута Райън Гигс вкара красиво попадение за 2:1, а в самия край на мача в даденото от съдията продължение друг португалски национал Нани оформи крайното 3:1 в полза на “червените дяволи”. 

В друга среща от този етап на надпреварата за Купата на Лигата Арсенал разнебити с 6:0 като домакин тима от Чемпиъншип Шефилд Юнайтед. Младият мексикански талант Карлос Вела се отличи с хеттрик. Два гола още добави датчанинът Никлас Бендтнер, а едно попадение вкара Джак Уилкшър.

В същото време Уотфорд и Бърнли елиминираха тимовете от Висшата лига Уест Хям и Фулъм. “Стършелите” надделяха над “чуковете” с 1:0 след автогол на Мълинс в 70-ата минута, докато “червеношийките” биха също минимално с 1:0 Фулъм благодарение на гола на Родригес в 88-ата минута.

Суонзи надделя с 1:0 срещу Кардиф, като единственият и победен гол в срещата реализира Гомес в 57-ата минута, а гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Макфайл получи червен картон в 75-ата минута.

Ливърпул също се класира напред за Карлинг Къп, след като победи на "Анфил" Крю Алекзандра с 2:1. Головете за "мърсисайдци" вкараха Агер в 15-ата и Лейва в 58-ата минута. Точен за гостите пък бе Оконър в 25-ата минута. 

Резултати от третия кръг на Карлинг Къп:

Арсенал - Шефилд Юнайтед 6:0

Бърнли - Фулъм 1:0

Лийдс - Хартлипул 3:2

Родъръм - Саутхямптън 3:1

Суонзи - Кардиф 1:0

Уотфорд - Уест Хям 1:0

Съндърланд - Нортхямптън 2:2 (4:3 след изпълнение на дузпи)

Сток Сити - Рединг 2:2 (4:3 след изпълнение на дузпи)

Ливърпул - Крю Алекзандра 2:1

Манчестър Юнайтед - Мидълзбро 3:1. /БЛИЦ