Арсенал победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в контролна среща, която се игра в Ингълууд (щат Калифорния). Двата отбора се бяха разбрали да си бият и дузпи, независимо от крайния изход, а при тях "червените дяволи" бяха по-точни - 3:2.

Манчестър Юнайтед откри в деветата минута. Маркъс Рашфорд изведе в чиста позиция Расмус Хьойлунд, който се пребори със защитник на Арсенал и от малък ъгъл бе точен за 1:0. Само шест минути по-късно обаче датчанинът бе заменен заради контузия.

В 25-ата минута Арсенал изравни чрез Габриел Жезус, който засече ниско центриране от левия фланг. Съдиите зачетоха попадението, въпреки че изглеждаше, че бразилският нападател на лондончани е в засада, но в мача не се използва ВАР.

Десет минути преди края на първото полувреме дойде и нов проблем за „червените дяволи“. Новото попълнение Лени Йоро също получи контузия и напусна игра преждевременно. След мача мениджърът Ерик Тен Хаг заяви, че все още не може да каже колко сериозни са травмите на двамата.

През второто полувреме темпото спадна след многото смени. Арсенал успя да стигне до победата с хубав самостоятелен пробив на Габриел Мартинели в 81-вата минута.

При дузпите вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана спаси изпълнението на Кай Хаверц, а след това и Якуб Кивиор не уцели вратата на "червените дяволи". Единственият пропуск за тима на Тен Хаг беше на Итън Уитли, а победния наказателен удар бе реализиран от Джейдън Санчо.