Манчестър Юнайтед записа един от най-силните си мачове този сезон, разбивайки у дома Сток Сити с класическия резултат 3:0 в среща от 24-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи” очаквано владееха повече топката на своя „Олд Трафорд” и материализира превъзходството си в 14-ата минута, когато Джеси Лингард с глава бе точен за 1:0 след центриране на Камерън Бортуик-Джаксън.

В 23-ата минута комбинация между Хуан Мата, Уейн Руни и Антони Марсиал остави последния на добра позиция и той покачи на 2:0. Сток Сити опита да отвърне с опасни атаки, но не създаде голови положения.

Пет минути преди края на първото полувреме Хуан Мата остана сам срещу вратаря на "грънчарите" Бътланд, но испанецът прати топката в аут.

В началото на второто полувреме Лингард изведе Руни в наказателното поле, последният се пребори с рамо за топката с Глен Джонсън и вкара топката във вратата, но съдията прецени, че има нарушение и голът не бе зачетен.

В 53-ата минута Хуан Мата намери Марсиал, който центрира отляво и Уейн Рууни се разписа за 3:0. Десет минути преди края на мача Мемфис Депай шутира опасно, но топката премина на сантиметри покрай вратата на гостите.

След категоричния си успех Манчестър Юнайтед остава пети във временното класиране с 40 точки и изостава на пет от Тотнъм и Арсенал, заемащи съответно трето и четвърто място. Сток Сити е девети с 33 точки.