Манчестър Юнайтед постигна категорична победа с 4:0 в първия осминафинал от Лига Европа срещу Реал Сосиедад, който се игра на „Ювентус Стейдиъм“. Бруно Фернандеш вкара два гола, а по едно попадение добавиха Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс.

Срещата бе вихрена от първата минута и положенията се редяха пред двете врати. Гостите от Англия бяха по-настоятелни и атакуващи, което се отрази и на резултата.

Манчестър Юнайтед поведе с 1:0 в 27-ата минута. Маркъс Рашфорд пусна пас към Фернандеш. Субелдия допусна много груба грешка, Льо Норман и Ремиро се сблъскаха и Фернандеш вкара в опразнената врата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Манчестър Юнайтед удвои своята преднина в 58-ата минута, когато Маркъс Рашфорд пусна пас към Даниел Джеймс, който веднага чукна към Бруно Фернандеш, а той с много прецизен удар вкара топката за втори път във вратата на Ремиро. Останаха съмнения за засада и ситуацията бе разгледана с ВАР, но попадението бе зачетено.

Манчестър Юнайтед поведе с 3:0 в 65-ата минута, когато Фред пусна извеждащ пас към Маркъс Рашфорд, който бе изпуснат от защитата на Реал Сосиедад и за трети път прати топката във вратата на Алехандро Ремиро.

Гол на Манчестър Юнайтед не бе зачетен заради засада в 67-ата минута. Грийнууд подаде към Даниел Джеймс, който вкара. Ситуацията бе разгледана с ВАР и бе установено, че при подаването към Грийнууд, той е в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Манчестър Юнайтед вкара четвърти гол в 90-ата минута. Даниел Джеймс получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Реал Сосиедад. Уелският футболист направи добър спринт, навлезе в наказателното поле на Реал и прокара топката между краката на Ремиро за 4:0.

Така Манчестър Юнайтед направи огромна крачка към осминафиналите на Лига Европа, а реваншът е след седмица.

Реал Сосиедад – Манчестър Юнайтед 0:4
0:1 Бруно Фернандеш (27), 0:2 Бруно Фернандеш (58), 0:3 Маркъс Рашфорд (65), 0:4 Даниел Джеймс (90)