Английският гранд Манчестър Юнайтед ще продаде португалското крило Нани в най-скоро време, а на негово място при “червените дяволи” ще акостира поредното откритие на Порто – Джеймс Родригес.

Луиш Нани получи предложение за по-изгоден нов контракт, но отказа, защото пожела по-сериозно увеличение на парите, което ядоса клуба. Сегашният договор на португалеца изтича през юни 2014 година.

Юнайтед вече чака оферти за Нани, а с парите от продажбата му ще опита да вземе Джеймс Родригес, който се представя страхотно от началото на сезона. 21-годишният колумбиец записа до момента 11 мача, в които отбеляза 9 гола. Родригес бе закупен преди 3 години от аржентинския Банфийлд и във всеки един сезон за “драконите” записва страхотен процент в съотношението мачове – голове. Той се отличава с изключителна техника, скорост, удар и нюх към гола.

Манчестър Юнайтед за пореден (седми) път изпрати скаут да гледа на живо в неделя изявите на крилото. „Драконите” обявиха, че нямат намерение да продават Родригес, но той има клауза в договора, която му позволява да напусне, ако който и да било клуб предложи за него 24 млн. паунда.