Ръководството на Манчестър Юнайтед качи мизата за привличането на новата суперзвезда на бразилския футбол Лукас Моура. Докато само преди 3 дни “червените дяволи” даваха 30 милиона паунда за халфа на Сао Пауло, сега те са готови да извадят 33 млн. евро. Сър Алекс Фъргюсън се опитва да изпревари своите конкуренти от Челси и Манчестър Сити и да привлече таланта.

В момента цяла делегация на Юнайтед се намира в Бразилия, за да започне преговори с бащата на 19-годишния играч. Разговори с родителите на футболиста вече проведоха от италианския Интер, а сега на ред са “червените дяволи”. Според местните медии „нерадзурите“ са предложили 25 млн. евро за услугите на Моура, но офертата е била отхвърлена на момента от спортния директор на Сао Пауло Жоао Пауло де Хесус Лопес.

„Не мога да гарантирам, че ще остана до края на моя договор. Много неща се промениха. Знам, че баща ми и моят агент се срещнаха с представители на Интер, но аз не знам какво са си говорили. Сега заминавам за Олимпиадата с единствената мисъл как да спечеля златен медал", заяви Моура. Самият Лукас ще пристигне в Англия следващата седмица с олимпийския тим на Бразилия.