ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед победи Арсенал с 2:0 в контролна среща, играна в Ню Йорк пред 82 000 зрители. И двете попадения в мача паднаха преди почивката. За „червените дяволи“ това е трета победа в летните проверки. На тима на Ерик тех Хаг предстоят още три мача на американска територия. „Артилеристите“ вече имат успех, равенство и загуба в контролите, а в САЩ им предстои още един мач.

Манчестър Юнайтед можеше да поведе още в 6-ата минута, но Антони не се възползва от хитро подаване на Фернандеш. Арсенал отговори с два неточни удара на Мартинели. В 30-ата минута Деклан Райс сгреши и Бруно Фернандеш напредна, след което шутира мощно. Аарън Рамсдейл докосна топката, но не достатъчно, за да спре пътя ѝ към мрежата.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Нкетия пропусна да изравни, а в 37-ата минута „червените дяволи“ удвоиха аванса си. Габриел подари топката на Санчо, който с хубав удар под гредата не остави шансове на Рамсдейл. В края на полувремето грубо влизане на Лисандро Мартинес в краката на Сака предизвика напрежение между играчите на двата отбора, но всичко се размина само с картон на аржентинеца.

Малко след почивката Йодегор намери Нкетия, но неговият удар мина встрани. В 64-ата минута Юнайтед беше близо до трети гол. Рашфорд обаче от няколко метра не уцели вратата. В ответната атака Хаверц стреля неточно. Пет минути по-късно Том Хийтън парира изстрел с глава на Габриел Жезус към вратата на „червените дяволи“.

Регламентът предвиждаше двата отбора да преминат към изпълнение на дузпи, въпреки че резултатът не беше равен. И петимата изпълнители за Манчестър Юнайтед се разписаха от бялата точка, а за Арсенал единствения пропуск направи Фабио Виейра.

Следващият мач на "червените дяволи" в САЩ е на 26 юли, когато в 5:30 часа българско време среща новия член на Лига 2 Рексъм. След това на американска територия предстоят двубои с Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд). "Артилеристите" приключват отвъдокеанското си турне на 27 юли със среща срещу Барселона от 5:30 часа.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!