Манчестър Юнайтед срази у дома четвъртодивизионния Кеймбридж с класическото 3:0 в преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп и се класира за 1/8-финалите на турнира, където ще гостува на Престън Норд Енд. В първата среща съперниците бяха завършили 0:0.

Луис ван Гаал не рискува и заложи на голяма част от титулярите, а те не го разочароваха и очаквано доминираха над нискоразредния съперник. В 25-ата минута Хуан Мата се разписа след пас на Маруан Фелайни, а седем минути по-късно аржентинският бранител Маркос Рохо удвои преднината на „червените дяволи” след асистенция на Робин ван Перси.

След почивката в 73-ата минута 19-годишният Джеймс Уилсън оформи крайното 3:0, получавайки извеждащо подаване от Андер Ерера.

Така Манчестър Юнайтед си осигури място на 1/8-финалите, където ще гостува на Престън Норд Енд, който също се нуждаеше от преиграване, в което обърна като гост Шефилд Юнайтед с 3:1 в сблъсъка на тимове от трета дивизия. „Остриетата” поведоха с гол на Джейми Мърфи (38), а Престън стигна до победата с попадения на Пол Галахър (63, 73-дузпа) и Пол Хънтингтън (69).

Манчестър Юнайтед – Кеймбридж 3:0

1:0 Хуан Мата (25), 2:0 Маркос Рохо (32), 3:0 Джеймс Уилсън (73)
0.9manchesterunited.jpg