Манчестър Юнайтед загуби от Ювентус в бенефиса на Гари Невил. Мачът, който се игра късно снощи на “Олд Трафорд”, завърши при резултат 2:1 в полза на италианците.

В състава на “червените дяволи” се включиха част от бившите звезди на отбора - Дейвид Бекъм, Ники Бът и Фил Невил. Мениджърът на тима Сър Алекс Фъргюсън позволи на част от футболистите от основния си състав да уважат своя колега, макар че в събота (28 май) играят финал в Шампионската лига с Барселона. Пол Скоулс, Майкъл Оуен и други взеха участие в срещата. Райън Гигс, който попадна в центъра на сексскандал, също излезе на терена.

Уейн Рууни откри резултата в 18-ата минута, а Симоне Пепе изравни с глава в края на полувремето. Младият полузащитник на Ювентус Мануел Джандонато донесе победата на своя тим след перфектно изпълнен фаул.

Най-любопитният момент бе в края на срещата, когато млад фен опита да нахлуе на терена и да стигне до Гари Невил, но бе спрян от Дейвид Бекъм.

36-годишният Невил започва своята кариера в юношеските формации на Манчестър Юнайтед. На 17 години през сезон 1992/93 той попада в мъжкия състав. Гари има над 600 мача в първенството за Манчестър и още 85 за националния отбор на Англия.