Манчестър Юнайтед ще направи предложение за нов договор на една от звездите си. „Червените дяволи“ искат да продължат контракта на Маркъс Рашфорд, за да прекратят засиления интерес от страна на ПСЖ.

Проблем може да се окаже фактът, че управата на „Олд Трафорд“ може да предложи единствено приетия наскоро таван на заплатите от 300 000 паунда на седмица. В момента 25-годишният нападател получава по 200 000 паунда седмично.

След раздялата с Кристиано Роналдо ръководството на Юнайтед взе решение да няма вече големи заплати, които да разделят съблекалнята. В момента най-скъпоплатен в отбора е вратарят Давид де Хей, който взима по 375 000 на седмица. Договорът на 32-годишния испанец обаче е до лятото и в клуба възнамеряват да му предложат продължаване, но при 275 000 паунда седмична заплата.

Ръководството на Манчестър Юнайтед иска да задържи най-високоплатените си играчи в региона между 200 000 и 300 000 паунда на седмица. Мениджърът Ерик тен Хаг вярва, че това ще запази хармонията в съблекалнята.

Маркъс Рашфорд е превърнат в приоритет за задържане на „Олд Трафорд“, след като в края на миналата година президентът на ПСЖ Насел Ал Хелаифи призна за интерес към английския национал.

В резултат на това „червените дяволи“ решиха да активират клауза за удължаване с една година на настоящия договор на нападателя, който е обвързан с клуба до края на следващия сезон. Не е сигурно обаче, че предложеното увеличение на заплата ще бъде достатъчно, за да убеди Рашфорд да остане в „Театъра на мечтите“.