Халфът Тиаго Алкантара е пред трансфер в Манчестър Юнайтед, твърди вестник "Спорт". Според изданието, английският шампион ще плати 18 милиона евро за 22-годишния испанец. Новият мениджър на "червените дяволи" Дейвид Мойс е настоял пред ръководството на клуба за привличането на испанския национал. Шотландецът иска да засили полузащитната линия на Юнайтед, след отказването на Пол Скоулс и напредването на възрастта на Райън Гигс. Състоянието на Дарън Флетчър все още не се е подобрило.

Шотландският полузащитник има заболяване на стомаха и не е играл дълго време. В момента Мойс разполага с Майкъл Карик, Андерсон и Том Клевърли в полузащитната линия. Барса пък ще иска да си набави средства за нови трансфери след покупката на бразилската звезда Неймар.

Алкантара не е доволен от статута си на резерва при каталунците, а клаузата за разтрогването на договора му бе намалена от 90 на 18 милиона евро.

От доста време халфът е свързан с Манчестър Юнайтед и въпреки че отказа да влиза в полемики относно подобна възможност, не бе съвсем категоричен за бъдещето си: "Преживях страхотни мигове в Барса, но ще видим какво ще стане след европейското за младежи", изтъкна Алкантара.