Манчестър Юнайтед има сериозни намерения да привлече германския национал Томас Мюлер и ще предложи за него 82 милиона евро на Байерн, съобщава sport1.de.

Според немското издание през последните дни се е състояла среща между изпълнителния директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге и вицепрезидента на Юнайтед Ед Удуърд.

Скаралият се с треньора на баварците Хосеп Гуардиола по време на тренировка нападател отдавна е любимец на мениджъра на „червените дяволи” Луис ван Гаал. Именно 63-годишният холандец наложи Мюлер в първия тим на гранда от Мюнхен преди години. 25-годишният нападател също винаги се е изказвал ласкаво за треньор, водил баварците в периода 2009 – 2011 година.

Известно е, че „червените дяволи” ще разполагат с 250 милиона евро за трансфери това лято, след като тимът завърши на четвърто място във Висшата лига и ще играе в плейофната фаза за влизане в групите на Шампионската лига. Големият въпрос е дали Байерн ще продаде любимеца на феновете, който има договор с клуба до лятото на 2019 година.