ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Предпоследният кръг на груповата фаза приключва с днешните осем мача, от които зависи продължаването в Европа на редица клубове.

Манчестър Юнайтед е притиснат в ъгъла при гостуването си на Галатасарай в мач от група „А“. Победа на турския гранд не само ще му увеличи шансовете за попадане на осминафиналите на Шампионската лига, но и ще означава отпадане на „червените дяволи“. В другия мач от групата сигурният участник в следващата фаза Байерн гостува на ФК Копенхаген. Датчаните имат нужда от задължителна победа, за да може да имат предимство пред Галатасарай преди двата тима да се срещнат на „Паркенстадион“ в последния кръг.

Арсенал се нуждае само от точка в домакинския си мач срещу Ланс от група „В“, за да се класира за осминафиналите. Докато „артилеристите“ изглеждат фаворит за участие в следващата фаза, то останалите три тима водят битка за участие в Европа и след Нова година. Важен в това отношение ще е мачът между ПСВ Айндховен и Севиля. „Филипсите“, испанският рекордьор по титли от Лига Европа и Ланс са разделени от три точки.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Голямото дерби на вечерта, поне от гледна точка на имената на съперниците, ще е в група „С“ между Реал (Мадрид) и Наполи. „Белият балет“ е сигурен осминафиналист, а дори и загуба тази вечер няма да е ключова за неаполитанците, тъй като в последния кръг приемат прекия си конкурент за Брага. Всичко в интригата за място на осминафиналите може да бъде решено още тази вечер, но португалците трябва да допуснат домакинска загуба от последния в групата Унион (Берлин).

Единствената по-сериозна интрига в група „D” е свързана с третото място, тъй като Реал Сосиедад и Интер вече се класираха за осминафиналите на Шампионската лига. Бенфика, все още без спечелен актив, приема „нерадзурите“ в опит да вземе точки преди гостуването си на прекия конкурент за третата позиция Ред Бул Залцбург в последния кръг. „Червените бикове“ тази вечер гостуват на Реал Сосиедад и всяка спечелена точка може да бъде ключова за продължаване в Лига Европа през пролетта.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА
ГРУПА „А“
19:45 часа Галатасарай – Манчестър Юнайтед
22:00 часа ФК Копенхаген – Байерн
Класиране: 1.БАЙЕРН 12 т., 2.ФК Копенхаген 4 т., 3.Галатасарай 4 т., 4.Манчестър Юнайтед 3 т.

ГРУПА „B”
19:45 часа Севиля – ПСВ Айндховен
22:00 часа Арсенал – Ланс
Класиране: 1.Арсенал 9 т., 2.ПСВ Айндховен 5 т., 3.Ланс 5 т., 4.Севиля 2 т.

ГРУПА „C”
22:00 часа Реал (Мадрид) – Наполи
22:00 часа Брага – Унион (Берлин)
Класиране: 1.РЕАЛ (МАДРИД) 12 т., 2.Наполи 7 т., 3.Брага 3 т., 4.Унион (Берлин) 1 т.

ГРУПА „D”
22:00 часа Реал Сосиедад – Ред Бул Залцбург
22:00 часа Бенфика – Интер
Класиране: 1.РЕАЛ СОСИЕДАД 10 т. 2.ИНТЕР 10 т., 3.Ред Бул Залцбург 3 т., 4.Бенфика 0 т.
* Отборите, посочени с главни букви, са сигурни участници на осминафиналите.