Манчестър Юнайтед се готви да разбие трансферния рекорд във футбола с невероятна оферта за Неймар от Барселона, твърди „Гадзета дело Спорт“, позовавайки се на италианския журналист Танкреди Палмери.

Според информацията „червените дяволи“ ще предложат на каталунците 180 милиона паунда, а бразилецът ще получава близо два пъти по-голяма заплата от Уейн Рууни. Капитанът на „червените дяволи“ взима по 300 000 паунда на седмица.

Неймар за момента не е подписал продължение на договора си с Барселона. Говори се, че преди церемонията за „Златната топка“ той е преговарял с Реал (Мадрид). Бразилецът може да приеме да напусна „Камп Ноу“, тъй като там винаги ще бъде в сянката на Лионел Меси.

Танкреди Палмери твърди, че Манчестър Сити също има интерес към Неймар. „Гражданите“ обаче изчакват с предприемането на ход за бразилския национал, тъй като преди това искат да си гарантират привличането на Пеп Гуардиола на мениджърския пост.

„Манчестър Юнайтед е направил оферта на Неймар. През миналия месец от клуба са говорили с бащата на футболиста. Срещата е била около Коледа. „Червените дяволи“ са обещали да счупят трансферния рекорд на Гарет Бейл, както и рекорда на Висшата лига за заплати, който е два пъти голям от възнаграждението на Рууни. От „Олд Трафорд“ са готови да плащат 15,1 милиона паунда нетна годишна заплата на Неймар. В момента той получава 6,6 милиона паунда нето от Барселона“, твърди Палмери във видео на сайта на „Гадзета дело Спорт“.