Манчестър Юнайтед се класира за четвъртфиналите на ФА Къп. В мач от 5-ия кръг на турнира “червените дяволи” биха много трудно Рединг с 2:1 у дома. Мениджърът Алекс Фъргюсън направи осем смени в титулярния състав за двубоя. На практика “червените дяволи” нямаха нищо общо с онзи тим, излязал в осминафинала от Шампионската лига срещу Реал (Мадрид) – 1:1.

Единствените трима, които играха на “Сантяго Бернабеу”, а сега започнаха двубоя с “кралските поданици”, бяха вратарят Де Хеа, Фил Джоунс и Даниел Уелбек.

Голмайсторът на „червените дяволи” Робин ван Перси остана на резервната скамейка, а Уейн Рууни въобще не попадна в групата за мача. Гостите се представиха достойно на “Олд Трафорд” и удържаха силния първоначален натиск на съперника.

В 21-ата минута вратарят Адам Федеричи спаси първо далечен удар на Фил Джоунс, а след това и добавката на Ашли Йънг отблизо.
Секунди преди почивката Адам Льо Фондър стреля от добра позиция слабо в ръцете на Давид де Хеа. В ответната атака Луиш Нани отправи великолепен диагонален удар, който се отби в гредата. Второто полувреме премина под диктовката на домакините. В 50-ата минута силен удар на Том Клевърли бе спрян от защитник пред голлинията. След това в 60-ата минута Андерсон направи хубав пробив и стреля опасно, но Федеричи спаси. Крепостта на Рединг рухна в 69-ата минута. Нани получи топката след пас от дясното крило, овладя я и после от въздуха я заби в мрежата за 1:0. В 71-ата минута отново Нани напредна по крилото и центрира за Хавиер Ернандес, който с глава вкара за 2:0.

Гостите намалиха 10 минути по-късно, когато Джоби Джошуа Маканъф се възползва от грешка в защитата и отблизо прониза Де Хеа за крайното 2:1. В следващия кръг Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Мидълзбро и Челси.

ФА Къп - Жребий за 1/4-финалите:

Олдъм/Евертън - Уигън

Манчестър Сити - Барнзли

Манчестър Юнайтед - Мидълзбро/Челси

Милуол - Блекбърн

* Срещите трябва да се играят в уикенда 9/10 март.

АНГЛИЯ, ФА КЪП, 1/8-ФИНАЛИ
От 16 февруари
Лутън – Милуол 0:3
Милтън Кийнс Донс – Барнзли 1:3
Арсенал – Блекбърн 0:1
Олдъм – Евертън 2:2
 
От 17 февруари
Манчестър Сити – Лийдс 4:0
Хъдърсфилд – Уигън 1:4
 
На 18 февруари от 22:00 часа
Манчестър Юнайтед – Рединг 2:1
 
На 27 февруари
Мидълзбро – Челси