Поне шестима футболисти ще напуснат Манчестър Юнайтед през лятото по една или друга причина, съобщава "Дейли Телеграф". Сър Алекс Фъргюсън е готов да се раздели с мнозина играчи, сред които Едвин ван дер Сар и Гари Невил. Двамата ще прекратят кариерите си.

Майкъл Оуен, Оуен Хагрийвс, Томас Кушчак и Уес Браун пък ще потърсят други възможности за изява.

От ветераните най-вероятно Пол Скоулс и Райън Гигс ще получат предложения да подпишат за още един сезон, въпреки че честите контузии, които получават, могат и да променят намеренията на шотландеца. Сър Алекс е готов да гради тим около Неманя Видич, Уейн Рууни и Дарън Флетчър, като много важна роля в него ще имат силно играещият напоследък Андерсон, който е гласен за наследник на Скоулс, както и Рафаел Да Силва, който ще се превърне в титулярен десен защитник.

Дани Уелбек, Том Клевърли и Федерико Македа ще се завърнат в тима след наем и ще получат също повече шансове за изява, с което отборът ще бъде подмладен. Идването на вратаря Андерс Линдегаард бе добър ход, но е твърде вероятно да бъде взет още един страж, като в плановете на Манчестър Юнайтед остават Мануел Нойер и Давид де Хеа. /БЛИЦ