Манчестър Юнайтед обяви тъжната новина за кончината на клубната си легенда Тони Дън. Ирландецът е починал на 78-годишна възраст, но причините за смъртта му не се съобщават.

Дън е важна част от „червените дяволи“ през 60-те и началото на 70-те години на ХХ век. Той участва в победния финал за КЕШ през 1968 г., когато тимът на сър Мат Бъзби печели трофея след 4:1 над Бенфика. Така Юнайтед става първият английски тим, стъпил на европейския клубен връх.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Един от най-великите защитници в нашата история. Важна част от отбора, спечелил КЕШ през 1968 г. Футболист с 535 мача за Манчестър Юнайтед. Поднасяме най-искрените си съболезнования на близките на Тони Дън. Нека почива в мир“, написаха „червените дяволи“ в официалното си съобщение.

Дън е роден в Дъблин на 24 юли 1941 г., а през 1960 г. преминава от ирландския Шелбърн в Манчестър Юнайтед за 5000 паунда. На „Олд Трафорд“ се превръща във важна част при възстановяването на клуба след Трагедията в Мюнхен през 1958 г. Статистиката му по изиграни мачове за „червените дяволи“ е подобрена само от Раян Гигс, Боби Чарлтън, Бил Фоулкс, Пол Скоулс, Гари Невил, Уейн Рууни и Алекс Степни. Освен КЕШ, с Юнайтед печели две шампионски титли на Англия, един път триумфира с ФА Къп и два пъти с Чарити шилд.