Манчестър Юнайтед следи отблизо изявите на бразилския халф на Хофенхайм Роберто Фирмино, спряган и за германския шампион Байерн.

Главният скаут на „червените дяволи” Питър Браунд бе забелязан в ложата на мениджъра на Фирмино Роджър Уитман при домакинската победа над Хамбургер (3:0) през уикенда.

Освен Манчестър Юнайтед интерес към 23-годишния бразилец проявяват и редица други водещи отбори от Европа, съобщава „Билд”.

Договорът на Фирмино със сегашния му тим изтича през лятото на 2016 година, но още след края на този сезон той ще може да напусне срещу 20 милиона евро. Такава е откупната клауза, която ще се активира след края на шампионата.

Бразилецът е пети сезон в германската Бундеслига, след като Хофенхайм го привлече през зимата на 2011 година от Фигуейрензе. Халфът има 46 гола за тима от Зинсхайм във всички турнири, а през настоящия сезон дори е голмайстор на отбора с 6 попадения.

През зимата Хофенхайм е отхвърлил оферта за Фирмино от чужбина на стойност 25 милиона евро, но след активиране на откупката клауза едва ли ще може да задържи бразилеца.