Манчестър Юнайтед вече докосва финала в Лига Европа. „Червените дяволи“ спечелиха визитата си на Селта с 1:0 в първия полуфинал и си осигуриха комфортен аванс преди реванша на „Олд Трафорд“.

В герой на вечерта се превърна Маркъс Рашфорд, който вкара гола за успеха. В 67-ата минута новата звезда на английския футбол изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, стреля с десния крак, прехвърли стената и заби топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата за 0:1.

През първото полувреме играта беше по-предпазлива, а интересните положения почти липсваха. В 20-ата минута стражът на домакините Алварес изби с мъка опасен изстрел на Рашфорд. Девет  по-късно Систо от Селта затрудни Ромеро. В 39-ата минута Лингард овладя пас от Рашфорд в наказателното поле и стреля силно, а Алварес изби с една ръка. 

След почивката сценарият се повтори. Систо можеше да открие, след като опита да изненада Ромеро с прехвърлящ удар. Топката летеше под напречната греда, но вратарят на Юнайтед изби с една ръка.

После падна и красивия гол на Рашфорд, а опитът и класата на „червените дяволи“ не позволиха опасни ситуации пред тяхната врата. До края на мача се запомни контузията на Ашли Йънг. Резервата не можеше да продължи, трябваше да напусне терена и това доведе до извънредно влизане на Крис Смолинг, който да помага в защита. 

 

 

                                                            СЕЛТА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1 

                                                            0:1 Маркъс Рашфорд (67)

                                                              


                                                          Виго, "Балаидос"
                                                      Съдия: Сергей Карасев (Русия)


Селта: Алварес, Майо (90-Бовю), Кабрал, Ронкая, Джони, Ернандес, Радоя, Вас (74-Йозабед), Аспас, Гуидети, Систо
Контузени: Джузепе Роси; Наказани: Няма
Треньор: Едуардо Берисо


Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Байи, Блинд, Дармиан, Ерера, Фелаини, Погба, Лингард, Мхитарян (78-Йънг, 89-Смолинг), Рашфорд (80-Марсиал)
Контузени: Рохо, Ибрахимович, Шоу, Фосу-Менса

Мениджър: Жозе Моуриньо

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА