Манчестър Юнайтед осъществи първия си зимен трансфер. „Червените дяволи“ взеха под наем до края на сезона вратаря Джак Бътланд от Кристъл Палас.

Мениджърът на „червените дяволи“ Ерик Тен Хаг спешно се нуждаеше от резерва на Давид де Хеа, след като Нюкасъл изненадващо прекрати договора за преотстъпване на Мартин Дубравка.

Том Хийтън, който има три мача за националния отбор на Англия и беше привлечен на „Олд Трафорд“ от Астън Вила през 2021 г. също е част от опциите за

29-годишният Бътланд, който има девет срещи за „трите лъва“, носи екипа на „орлите“ от Лондон от 2020 г., но през този сезон няма изигран мач.

„Горд съм, че ставам част от невероятен клуб. Играл съм срещу Давид де Хеа и съм бил съотборник на Том Хийтън в националния отбор. Това са класни вратари. Радвам се на възможността да им бъда съотборник и конкурент“, заяви Джак Бътланд.

Бътланд, който има общо 87 мача във Висшата лига и беше част от националния отбор на Англия за Мондиал 2018, не е играл като титуляр в английския елит след изпадането на Сток Сити през 2018 г. Оттогава е записал само 10 срещи за Кристъл Палас.