Манчестър Юнайтед привлече вратаря на националния отбор на Аржентина Серхио Ромеро. 28-годишният страж преминава при „червените дяволи“ като свободен агент и подписа договор за три години.
 
По този начин Ромеро отново ще работи с Луис ван Гаал, който му беше треньор в холандския АЗ Алкмаар. В последните четири години аржентинецът беше част от Сампдория, като през сезон 2013/14 игра под наем в Монако.
 
„Да играя за най-големия клуб в света е сбъдната мечта. Луис ван Гаал е невероятен треньор и нямам търпения да започна това ново и вълнуващо приключение в кариерата ми“, заяви Серхио Ромеро пред сайта на Манчестър Юнайтед.
 
Аржентинският страж се присъедини към лятното турне на „червените дяволи“ в САЩ, където в събота английският тим победи Барселона с 3:1 в среща от Интернешънъл Чемпиънс Къп.
 
„Серхио е много талантлив вратар. По време на престоя ми в АЗ Алкмаар той беше по-млад. Радостен съм, че вече е част от Манчестър Юнайтед. Миналата година той беше невероятен на Мондиал 2014, но аз не искам да си спомням за това“, заяви Ван Гаал, който преди година беше начело на Холандия и на полуфиналите на световното първенство отпадна от Аржентина след дузпи. Тогава Ромеро спаси изпълненията на Рон Влаар и Уесли Снайдер.
 
Привличането на Серхио Ромеро ще запълни дупката в Манчестър Юнайтед, която се отваря след скандала с Виктор Валдес. Испанецът не беше взет на турнето в САЩ и му беше казано да си търси нов отбор заради неразбирателство с Луис ван Гаал.