Почетният президент на английския шампион Манчестър Сити сър Хауърд Бърнстийн е починал днес на 71-годишна възраст. За тъжната вест информираха от клуба, след като са получили съобщение от семейството му.

Бърнстийн също така е бивш изпълнителен директор на Съвета на Манчестър Сити, а и доказан и отдаден фен на клуба през целия си живот. Извън футбола той е бил президент на клуба по крикет Ланкашър КК за около 10 години. Семейството му също така уточнява, че смъртта е настъпила след кратко боледуване.

"Приносът и отдадеността на сър Хауърд към развитието и възстановяването на града ни Манчестър бяха забележителни и страстта му към нашия футболен клуб беше ясна за всички“, се казва в изявление на Сити. 

"Нашите мисли са със семейството му, с приятелите и близките му в този много труден момент", добавиха "гражданите".

В ролята си на съветник към градската община той ръководи домакинството на града на Игрите на Британската общност през 2002 г. Освен това, дълго време е бил в градската управа като съветник по спорта, благоустройството и въвеждането на повече спорт в училищата, както и са създаване на модерни бази в предградията.

"Усилията на сър Хауърд помогнаха да виждаме град Манчестър такъв, какъвто го познаваме днес. И той завинаги ще бъде част от историята на града", пък пише представител на фамилията от името на всички негови роднини.