Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се отметна от думите си и обяви, че ще разчита на своя сънародник Марио Балотели за градското дерби срещу Манчестър Юнайтед. “Гражданите” са домакините на “червените дяволи”, а мачът е на 30 април от 22:00 часа българско време.

Както е известно, в началото на седмицата Манчини заяви, че е възмутен от поведението на Балотели и няма да го използва повече до края на сезона. Италианският нападател бе изгонен при загубата от Арсенал (0:1) миналия уикенд в Лондон, а червеният картон му донесе наказание от само 3 мача. Балотели атакува неспортсменски халфът на „артилеристите” Алекс Сонг, но действието му остана незабелязано от реферите и от ФА обявиха, че няма да му налагат допълнителна санкция, която може да е до 9 срещи.

„Мислех, че Марио ще получи наказание от 6 или 7 мача и затова обявих, че повече няма да играе.Той обаче получи санкция от само 3 мача, което ме радва, така че ще бъде готов за сблъсъка с Манчестър Юнайтед. За нас е важно да спечелим това дерби за втори път през сезона”, сподели Манчини.

През първия полусезон Сити отвя Юнайтед с 6:1 насред неговия “Олд Трафорд”.