Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини смята, че битката за шампионската титла в английската Висша лига може да бъде решена още до края на тази седмица.

Според италианеца това ще се случи, ако разликата между Сити и градския съперник Юнайтед стане 8 точки идната неделя. Тогава в 18:00 часа българско време играчите на италианеца гостуват на Арсенал в дербито от 32-ия кръг на Висшата лига и при загуба могат на практика да отпаднат битката за трофея. В същото време обаче Манчестър Юнайтед трябва да спечели наглед леките си мачове като гост срещу Блекбърн тази вечер от 22:00 часа българско време и у дома с КПР в неделя от 15:30 часа българско време. В момента „червените дяволи” имат само 2 точки аванс на върха пред „гражданите”.

„Ако в края на следващия уикенд изоставаме с 8 точки, за нас всичко ще е приключило. Естествено, че сме разочаровани от загубените точки. Направихме някои грешки срещу Съндърланд, а освен това бяхме преследвани и от карък. Трябваше да играем без някои от основните ни играчи. Един силен тим може да се справи с тези моменти, без да загуби много”, сподели Манчини.

Той все пак се надява, че Юнайтед също може да изгуби точки. „За два или три мача ситуацията може да се обърне напълно. В Интер преживях подобно нещо, след като изоставахме с 5 точки 5 кръга преди края на сезона. Накрая станахме шампиони”, допълва италианецът.