Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини отправи благодарности към римския папа Бенедикт XVI, който ще напусне престола си по собствено желание на 28 февруари.

"Днес е последната неделя от пребиваването на престола на папа Бенедикт. Искам да започна с думи на благодарност за всичко, което той направи през последните 8 години", започна Манчини пресконференцията си след успеха над Челси с 2:0 в днешния следобед.

"Заслужавахме да победим. Играчите ми се представиха много добре. През първото полувреме имахме много шансове. Разбира се, беше важно това, че Джо спаси дузпата. Трудно е да се каже, но мисля, че имаше дузпа. Дори и да я бяха вкарали обаче ние имахме шанс да победим, защото оставаха 40 минути, а ние играехме добре. Мисля, че той е най-добрият вратар в Англия и един от най-добрите в Европа”, каза още мениджърът на „гражданите”.

"Не можем да си мислим, че борбата за титлата е приключила 11 кръга преди края. Това не е в начина ми на мислене, не е в начина на мислене на играчите", завърши италианският специалист.