Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини разкри, че се е надявал отборът му да се класира в турнира Лига Европа. „Гражданите” загубиха с 0:1 при визитата си на Борусия (Дортмунд) в последния си мач от Шампионската лига и останаха на последно място в Група D. Това означава, че английският шампион приключва с участието си в евротурнирите за този сезон.

"Не отпаднахме тази вечер. Това се случи още в предишните мачове. Имахме няколко възможности да отбележим, но не се възползвахме и нямаше как да победим. Не се класирахме и за Лига Европа, а това е много разочароващо”, сподели Манчини след мача на „Сигнал Идуна Парк”.

„През миналия сезон се представихме по-добре, но сега групата ни бе много по-тежка. Ако направиш грешка в първите мачове, става много трудно да се върнеш в борбата. Вероятно това отпадане ще е добре за представянето ни във Висшата лига, но ние се надявахме поне да се класираме за Лига Европа. Това бе целта ни, но не успяхме да я постигнем", допълни 48-годишният италиански специалист.