Новият треньор на Интер Роберто Манчини заяви, че не знае колко време ще му е нужно, за да превърне отбора това, което иска. 49-годишният спец наследи Валтер Мадзари по време на паузата за Евро 2016, който бе освободен заради слабия старт на сезона. Снощи Манчини дебютира с равенство 1:1 срещу градския си съперник Милан.

"Дербитата винаги са трудни и вчерашното не бе по-различно. Много съм доволен от начина, по който се движихме на терена. Не беше лесно да сменя схемата на игра на 3-5-2 само за пет дни, след като година и половина тимът е играл по друг начин. Всички момчета се справиха много добре.

Не очаквам да променя отбора цялостно за само няколко дни. Това ще отнеме време, но основната ни цел е да спечелим колкото се може повече срещи. Дори и когато не сме на 100 процента готови.

Времето е определящият фактор. Най-малкото защото на много от играчите се залага в защита с четирима по време на срещите с националните им отбори. Не знам кога да очаквам резултат от това, което имам като планове", обясни наставникът.

Следващият мач на Интер е в четвъртък, когато украинският Днепър гостува на "Сан Сиро" за среща от Лига Европа.