Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини побесня на пресконференцията преди мача с Аякс от Група D на Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа на „Етихад”.
 
Попитан дали може да разбере безпокойството на феновете след разкритието му, че е преговарял с други клубове, италианецът избухна и нападна журналистите. "Защо продължавате да ме питате за неща, които са се случили миналия месец и миналия сезон? Защо продължавате да ме питате за миналата година? Аз останах тук, работата ми е тук. Вярвам в бъдещето на този отбор. Аз го изградих с помощта на президента и на собственика. За 50 години този клуб не беше печелил нищо, а сега спечелихме Висшата лига и ФА Къп само за две години. Хората би трябвало да проявяват повече уважение към мен и към играчите в клуба", отговори Манчини, който получи нов 5-годишен договор след спечелената шампионска титла миналия сезон.
 
„Идвам тук и съм възпитан и отговарям на въпросите ви. Всяка година може да имам една или две ситуации, в които може да напусна, но искам да остана и да работя тук. В бъдеще ще бъде по-лесно, но това, което постигнах за първите три години е един нов отбор. Това не е толкова лесно за постигане. В ШЛ са Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Милан, Борусия Дортмунд, Челси, Манчестър Юнайтед, които имат повече опит от нас. Това е факт, нали? Играем в ШЛ за втора поредна година и вероятно трябва да работим повече за това. Но понякога ни трябва и малко късмет, когато се тегли жребия", допълни изнервеният италианец.
 
47-годишният специалист няма да може да разчита за сблъсъка с Аякс на контузените Джолиън Лескът, Майкон, Майка Ричардс, Коло Туре, Джак Родуел и Давид Силва. Сити до момента има само една точка в групата си след изиграни 3 мача и при нов провал утре вечер може напълно да загубят шансове за класиране в следващия етап.