Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини направи доста спорно изказване по повод временното класиране във Висшата лига. Лидерът Манчестър Юнайтед има 77 точки, “гражданите” са втори с 62, а до края на сезона остават още 8 кръга. На практика преди дербито между двата тима в понеделник момчетата на Манчо са загубили титлата.

“Таблицата не показва истинското съотношение на силите. Имаме още 8 мача и ако играем добре в тях ще намалим изоставането си. Точно това и ще опитаме да постигнем, заяви Манчини. - Ще бъдем достатъчно мотивирани за мача, защото това е дерби и тези срещи винаги са важни. Искаме да покажем в него, че не заслужаваме да изоставаме с 15 точки. Двубоят не е важен за титлата, но това е мач, който и двата отбора ще искат да спечелят, така че ние ще се опитаме да победим. Искаме да играем добре и ще видим какво ще се случи.”

Според Манчини основният проблем на Сити през този сезон са по-малкото отбелязани голове. “Вкарали сме с 20 попадения по-малко в сравнение с миналата година, което е много. В защита сме се справили добре, но ни липсват тези голове. Все пак имахме и някои контузии, тъй като Агуеро липсваше, а и Марио Балотели вече не е при нас. През лятото искаме да се подобрим и отново да се борим за титлата”, заяви италианецът.