Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини обяви, че отборът му вече е навлязал в най-трудната си фаза от сезона. Италианецът смята, че все още не разполага с толкова дълга резервна скамейка като световния и европейски клубен шампион Барселона, за да компенсира липсата на един куп играчи.

Ключови футболисти на “гражданите” като Давид Силва и Венсан Компани не играха при домакинската загуба от Ливърпул (0:1) в първия полуфинал от турнира Карлинг Къп. Братята Коло и Яя Туре заминаха за участие с националния тим на Кот Д’Ивоар в турнира за Купата на африканските нации в Екваториална Гвинея и Габон, стартиращ на 21 януари. Марио Балотели продължава да отпада от сметките на Манчини заради травма в глезена, а Карлос Тевес все още е в Аржентина и очаква свой трансфер в друг европейски клуб.

На въпрос дали неговият тим може да се справи с толкова много липсващи основни състезатели Манчини отговори категорично: “Може би Барселона го може, но не и Сити. След четири или пет години сигурно ще можем да се справим, но в момента не”.

“Когато преди един месец казах, че декември и януари ще бъдат тежки месеци за нас, го направих, защото познавам много добре футбола. Всяка година всеки отбор има различни проблеми. В момента ние не сме силни и загубихме важните си играчи, затова ни е тежко”, допълни италианският специалист.