Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини заяви, че ще бъде доволен и на второто място във Висшата лига. По този начин той опита да свали напрежението от своя отбор. Той отговори на и на острите критики отправени към неговия тим, от страна на треньорът на първия отбор на Манчестър Юнайтед Рене Муленщайн, който заяви, че звездите на Сити са разглезени индивидуалисти, което е причината да не станат шампиони.

"Да, съгласен съм с него. Те имат всичко. Те са фантастичен отбор, а ние нямаме нищо. Съгласен съм, че Юнайтед е перфектен. Това е причината, поради която се съгласих, че не можем да станем шампиони. Ние не сме на луната, правим грешки като всеки нормален човек, но аз съм горд с играчите си и това, което те постигнаха до момента", отвърна италианецът.

Манчини заяви, че утрешното гостуване на Норич ще е най-тежкото до този момент, като ще е много по тежко от предстоящото дерби на Манчестър.

"Дербито е лесно. Това не е труден мач. Когато играеш с отбори, като Юнайтед и Челси, ти си концентриран на 100%. Когато обаче се изправяш срещу тимове, като Норич, може да се залъгваш. че това ще е лесен мач, но той е труден", заяви Манчини.

Сити изостава с 5 точки от лидера Манчестър Юнайтед 5 кръга преди края на първенството.