Хърватският национал и нападател на Волфсбург Марио Манджукич е пред трансфер в Байерн. 26-годишният нападател вкара 3 гола за Хърватия на Евро 2012, но въпреки това “шахматистите” отпаднаха от турнира, завършвайки на трето място в Група “C”.

Според "Билд" преминаването на Манджукич в Байерн може да стане факт още тази седмица. В момента хърватинът получава по 1,8 милиона евро годишно във Волфсбург. Той пожела увеличение на заплатата и нов договор до 2014 година, но "вълците" не удовлетвориха желанието му.

Очаква се нападателят да подпише с баварците за 3 години с опция за още един допълнителен сезон и ще прибира по 3,5 милиона евро годишно. Байерн пък ще плати на Волфсбург трансферна сума в размер на 10 милиона евро.

След края на изминалия сезон друг хърватски нападател Ивица Олич премина от Байерн във Волфсбург със свободен трансфер. Босовете на баварците пък продължават да търсят още нападатели, след като вече привлякоха без пари Клаудио Писаро от Вердер.

Байерн проявяваше сериозен интерес към бившия футболист на Волфсбург и босненски национал Един Джеко. Манчестър Сити обаче иска за него 40 милиона евро и това почти сигурно ще стопира трансфера.