Резултатът от мач на младежкия национален отбор на Германия е бил манипулиран, твърди немското издание "Der Spiegel". Според информацията украинският съдия Игор Ишченко е повлиял при победата на германците с 11:0 над Сан Марино в европейска квалификация на 17 ноември 2009 г.
 
"Der Spiegel" твърди, че реферът е получил 50 000 евро, за да осигури победа на младежките национални на Германия с разлика от шест, седем или повече гола. Според информацията парите са били изплатени от хърватина Анте Сапина чрез посредник от Киев.
 
Според източници от прокуратурата в Бохум на 10 ноември е засечен разговор между Анте Сапина и посредника. Хърватинът е известен в Германия с участието с в предишния голям тотоскандал в страната – “Случаят Хойцер”.
 
На 2 декември Ишченко е бил разпитван по случая от полицията на летището във Франкфурт. Украинецът отрекъл за участие в подобна схема. Реферът е получил и висока оценка за работата си в мача от съдийския делегат на УЕФА. Предполага се, че манипулирането на крайния резултат от срещата е донесло на Анте Сапина печалба от 120 000 евро./БЛИЦ