ПСВ Айндховен дръпна с две точки на Твенте в битката за първото място в Холандия. “Филипсите” се наложиха с 4:1 над НАК Бреда, докато Твенте направи само 1:1 с НЕК Наймеген.
 
Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за ПСВ Айндховен. Балаш Джужак откри резултата в 25-ата минута след изпълнение на фаул. Десет минути по-рано гостите останаха с човек по-малко след червения картон на Неманя Гудел.
 
Въпреки намаления си състав НАК Бреда вкара изравнителен гол чрез Антъни Лурлинг в 64-ата минута. “Филипсите” обаче отговорихе с попадения на Джърмейн Ленс, Ола Тойвонен и Франсиско Родригес.
 
Вратарят на националния ни отбор Николай Михайлов бе титуляр за Твенте при домакинското 1:1 с НЕК Наймеген. Ники Зимлинг откри за гостите в 7-ата минута, а 20 минути по-късно Емир Байрами изравни.
 
Аякс се възползва от равенството на Твенте и след победа с 1:0 над ВВВ Венло с гол на Мунир Ел Хамдауи съкрати на три точки изоставането си от шампионите.
 
ПСВ Айндховен е лидер в класирането с 53 точки след 24 изиграни кръг. Твенте е на втора позиция с 51, а Аякс е трети с 48./БЛИЦ