Българският национал Станислав Манолев започна като титуляр при разгромния домакински успех на ПСВ Айндховен срещу Екселсиор с 6:1 в среща от четвъртия кръг на холандската Ередивизи. Българинът остана на терена до 68-ата минута, когато бе заменен от Абел Тамата.

Головото шоу на „Филипс” започна в 30-ата минута, когато Дрийс Мертенс бе точен за 1:1. Интригата в мача се върна, след като Мичел те Вреде вкара за гостите от Ротердам и изравни – 1:1. След почивката обаче ПСВ се развихри и не остави никакви шансове на Екселсиор. Шведският национал Ола Тойвонен вкара в 47-ата минута за 2:1, а Дрийс Мертенс оформи хеттрика си с попадения в 49-ата и 51-ата минути – 4:1. В 72-ата минута Джереми Ленс се разписа за 5:1, а Тойвонен с втория си гол в мача оформи крайното 6:1 в 79-ата минута.

След победата си „филипсите” се изкачиха на четвърто място във временното класиране с актив от 9 точки, докато Екселсиор е на последно място само с една точка. Лидер е Твенте, където играе българският национален страж Николай Михайлов, с 12 точки, следван от Аякс с 10 пункта и АЗ Алкмаар с 9 точки. /БЛИЦ