ПСВ Айндховен загуби с 1:3 при гостуването си на АЗ Алкмаар в най-интересния мач от първия кръг на холандската Ередивизи. Цял мач за „филипсите” игра българският национал Станислав Манолев, но той не можа да помогне за предотвратяване на поражението.

Мачът започна много добре за домакините от Алкмаар, които поведоха в резултата още в 26-ата минута, когато белгийският халф Маартен Мартенс се разписа след асистенция на Дирк Марселис – 1:0. В 40-ата минута Ник Виргевер увеличи преднината на АЗ Алкмаар на 2:0. Гостите от Айндховен обаче не преклониха глави и в добавеното време на първата част успяха да върнат един гол. Белгийският нападател Дрийс Мертенс получи чудесен пас от сънародника си Фунсо Ожо и не остави никакви шансове на костариканският страж на домакините Естебан Алварадо.

След почивката Станислав Манолев и компания опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнително попадение, но така и не успяха да поразят за втори път вратата на Алварадо. Вместо това новото американско попълнение на АЗ Алкмааер Жози Алтидор се разписа за 3:1 в 80-ата минута след асистенция на халфа Адам Махер. Две минути по-късно пък домакините останаха с човек по-малко на терена, след като финландският бранител Николас Мойсандер получи втори жълт и съответно червен картон. Числено намаленият състав обаче не попречи на АЗ Алкмаар да се поздрави с трите точки.

Другият български национал Николай Михайлов пък ще пропусне по-късно днес гостуването на вицешампиона Твенте срещу НАК Бреда. Вратарят на българския национален отбор е контузен, но се очаква да бъде възстановен до една седмица. /БЛИЦ