ПСВ Айндховен победи Наполи с 3:1 като гост в последен мач от група F на Лига Европа. Това бе първи успех за холандския гранд далеч от дома в турнира. Цял мач за гостите записа българският национал Станислав Манолев. Халфът е твърда резерва иначе в схемата на треньора Дик Адвокаат и не попада в състава на тима си за мачовете от Ередивизие. В герой за гостите пък се превърна нападателят Тим Матавс, който отбеляза хеттрик.

Двубоят започна с натиск на домакините и в 18-ата минута Единсон Кавани откри с шут от 20 метра – 1:0. Матавс обаче изравни 11 по-късно, а в 41-ата минута даде преднина на ПСВ. В 60-ата минута Матавс оформи и своя хеттрик. Този път словенецът засече центриране на Мемфис Дипей и с удар с десния крак направи резултата 3:1. Въпреки победата обаче тимът на Манолев отпадна от турнира. В следващата фаза продължават Наполи и Днепър.

В другия мач украинският тим слабака АИК (Стокхолм) с 4:0 и категорично спечели първото място в групата. За Днепър, воден от испанеца Хуанде Рамос, на два пъти се разписа Роман Зозуля, а по едно попадение във вратата на шведите вкараха Никола Калинич от дузпа и Сергей Кравченко.

ГРУПА “F”

1dne.jpgДнепър – АИК 4:01aik.jpg
1:0 Никола Калинич (20-дузпа), 2:0 Роман Зозуля (39), 3:0 Роман Зозуля (52), 4:0 Кравченко (86)


Днепропетровск, “Днипро Арена”
Съдия: Щефан Щудер (Швейцария)



napoli.jpgНаполи – ПСВ Айндховен 1:3psv.jpg
1:0 Единсон Кавани (18), 1:1 Тим Матавш (30), 1:2 Тим Матавш (41), 1:3 Тим Матавш (60)

Неапол, “Сан Паоло”
Съдия: Майк Дийн (Англия)