Българският национал Странислав Манолев игра цял мач при равенството на ПСВ Айндховен и Апоел (Тел Авив) – 3:3. Срещата от група “С” на Лига Европа мина през много обрати и предложи редица емоции, включително червен и 11 жълти картона. Равенството бе достатъчно за холандския тим да се класира за следващата фаза на надпреварата.

Израелският тим откри резултата в 10-ата минута чрез Дамари, но домакините изравниха в 12-ата минута чрез Винялдум. Последваха два гола за тима от Тел Авив, като Тото Тамуз Темиле се разписа в 33-ата и 47-ата минути, правейки резултата 1:3.

В 59-ата минута звездата на “филипсите” Ола Тойвонен намали на 2:3. Малко след това гостите останаха и в намален състав, като Гордана бе изгонен с втори жълт картон. ПСВ притиснаха своя съперник и в 87-ата минута Строотман оформи крайното 3:3.

В другия мач от групата Легия надигра Рапид (Букурещ) с 3:1. За поляците два гола реализира Мирослав Радовиц, а един добави Кучарчик. Филипе Тейшейра бе автор на почетното попадение за румънците.

ПСВ Айндховен и Легия минават във фазата на директните елиминации, а Апоел и Рапид отпадат.