ПСВ Айндховен готви продажба на Станислав Манолев до дни, съобщиха за "Стандарт" колеги от две холандски издания. Оферти в офиса на клуба са пратили английски и италиански отбори. Те са сред водещите във Висшата лига и Серия "А", уточниха от страната на лалетата.

Мераклии за таланта от Благоевград са Манчестър Сити и Астън Вила. Бирмингамци следяха национала ни още в Литекс. Тогава се заформи трансферна битка между Вила, Кьолн и ПСВ, но Гриша Ганчев предпочете офертата на холандците. Сега обаче клубът на Стилиян Петров е с едни гърди напред.

Не е изключено единият от мераклиите за Манолев от Италия да е Милан, колкото и сензационно да звучи. "Росонерите" ще подмладяват отбора и спешно търсят десен бек.

Манолев беше трансфериран от Литекс в ПСВ през лятото на 2009 година и по ирония на съдбата дебютира срещу Черно море в Лига Европа. Сумата се пази в тайна, но проверен източник подсказа, че е доста под афишираните 3 милиона евро. Хубавото е, че Гриша Ганчев пази процент при препродажба.

"Не мога да коментирам. Станислав има договор с ПСВ, изпълнява го", не отрече пред "Стандарт" Стойчо Стоилов, който е мениджър на играча.

Манолев има още един кръг в холандското първенство, следва турне в Бразилия и завръщане за лагера на националите. /БЛИЦ