Защитникът на националния ни отбор Станислав Манолев получи контузия и бе сменен още в 24-ата минута при победата на ПСВ Айндховен над немския Хамбургер с 3:2 в Лига Европа. Успехът обаче бе недостатъчен на холандците и те напускат надпреварата още на 1/16-финалите, след като загубиха в първия мач с 0:1.

Двубоят бе изключително напрегнат, като двата тима завършиха срещата с по 10 човека.
Още във 2-ата минута домакините поведоха след гол на шведския национал Ола Тойвонен, който вкара на празна врата след добър пробив на Джуджак отдясно и последвало подаване на Лазович. В 25-ата минута Станислав Манолев получи контузия в бедрото и напусна принудително терена, като бе заменен от ветерана Андре Ойер.

Малко преди края на полувремето ПСВ Айндховен поведе с 2:0 след мощен шут на Балаж Джуджак от фаул и рикошет в тялото на Петрич.

В 46-ата минута хърватинът Младен Петрич се възползва от доборо подаване на Троховски и неразчетено излизане на вратаря Исаксон и реализира за Хамбургер. Този гол видимо изнерви домакините и играта се накъса от множество груби нарушения и картони. В 57-ата минута голмайсторът Джуджак получи поредния жълт картон и след като оспори бурно решението на рефера, бе изгонен.

В 74-ата минута Ги Демел (Хамбургер) бе декориран с втори жълт картон, което възстанови численото равенство на терена. Само пет минути след това гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Резервата Жером Боатенг бе фаулиран в наказателното поле. От бялата точка Пьотър Троховски нямаше проблеми и с удар в центъра на вратата направи 2:2. В 89-ата резервата Дани Куверманс с глава направи резултата 3:2.

В даденото продължение ПСВ направи всичко по-силите си за да отбележи четвърти гол, но стигна само до няколко центрирания./БЛИЦ