Българският национал Станислав Манолев вкара първия си гол за сезона в холандската Ередивизи при победата на ПСВ Айндховен с 3:1 над Витес в мач от 19 кръг. Успехът изкачи “филипсите” на първото място в класирането.

Тим Матавж откри резултата в 30-ата минута. Той бе точен при добавката, след като вратарят Пийт Велхуйзен изби силен удар на Закария Лабияд.

Витес атакуваше по-настоятелно през втората част и Дрис Мертенс удвои аванса на домакините при контраатака в 76-ата минута.

Майк Хавенаар с глава върна едно попадение за гостите шест минути преди края, но Манолев възстанови аванса на тима си от два гола. Българинът се разписа в добавеното време след двойно подаване с Матавж.

Това е първият гол на Станислав Манолев в Ередивизи през този сезон и той дойде в неговия мач № 100 за "филипсите". Родният национал се разписа на два пъти за Купата на Холандия и един път в Лига Европа.

Победата изведе ПСВ Айндховен на първото място в класирането с 41 точки, две пред АЗ Алкмаар, който гостува на Рода. Третият Твенте (с 36 точки) приема Грьонинген в неделя, когато е дербито между Фейенорд и Аякс.



szólj hozzá: PSV vs VITESSE 3:1 ALL GOALS